Kokemus oli valttia Kotkassa

23.07.2022

itin pallo kohtasi tiistai iltana Jäntevä/Ukot (Kotka) Ruonalan tekonurmella. Vierasjoukkue Iitin Pallo lähti reissuun 13 pelaajan voimin. Kokoonpanoa oli verottanut loukkaantumiset sekä korona. Kotijoukkue pääsi otteluun täydellä kokoonpanolla. Jäntevän riveistä löytyi rutkasti entisiä Veikkausliiga pelaajia. Jäntevä aloitti vyörytyksen heti ensimmäisiltä minuuteilta lähtien kohti Iitin Pallon maalia. Eemeli Lehtisen loistavat otteet kuitenkin pitivät kotijoukkueen maaleitta. 16. minuutin kohdalla Jäntevä pääsi iskemään illan ensimmäisen maalin hienon kulmapotkun jälkeen. Kaksi minuuttia edellisestä ja taas iski kotijoukkue. Hieno nousu laidasta ja lukemat 2-0. Ensimmäisen puoliajan loppuun kotijoukkue tekee jälleen. Huolimatonta pelaamista alakerrassa ja vastustaja kuittaa. Puoliajalle kotijoukkueen vankassa 3-0 johdossa.Toiselle puoliajalle tuli jälleen taisteleva Iitin Pallo. Ensimmäisen puoliajan tilanteet oli unohdettu ja vierasjoukkue lähti pelaamaan hyvää toista puoliskoa. Tätä onnistuttiin toteuttamaan ja pelitilanteet tasoittuivat selkeästi. Kotijoukkue Jäntevä onnistui kuitenkin tekemään ensimmäisen maalin 46. minuutilla. Iitin Pallon riveissä debytoinut Juuso Suotula kopautti vastustajan pelaajaa kuudentoista metrin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Tästä ei kaveri epäonnistunut vaan iski pallon tylysti ohi hienoa peliä pelanneen Eemeli Lehtisen. Iitin Pallon päästessä paremmin ja paremmin peliin mukaan oli vierasjoukkueen maali enää ajan kysymys. 52. minuutin kohdalla vieraiden Teemu Pienmunne nousi upeasti ohi Jäntevän puolustuksen ja löysi takatolpalta täysin yksin odottaneen Heikki Laihon. Tästä ei päivän toinen debytantti erehtynyt vaan siirsi tilanteeksi 4-1, ohi viimekaudella 2 divisioonassa torjuneen Ville Särkän. Seuraava ajanjakso pelissä mentiin tasaisissa merkeissä, kunnes 63. minuutilla tuomittiin kotijoukkueelle illan toinen rangaistuspotku. Iitin Pallon löysä pelaaminen laidalla kostautui ja Lauri Turunen oli pakotettu rikkomaan. Pallo vietiin jälleen 11 metriin. Kotijoukkue iski pallon varmasti maaliin ja tilanteeksi 5-1. Nämä olivat lopulta myös loppulukemat, vaikka vieraat pääsivät lopussa yrittämään maalia Matias Palmin hienon riisto pelaamisen jälkeen, Teemu Pienmunteen viimeinen syöttö maalin edessä kuivu kasaan, eikä Jesse Koskinen päässyt iskemään palloa tyhjään maaliin. Voitto oikeutetusti kokeneelle Jäntevälle. Vierasjoukkueen parhaana pelaajana palkittiin maalivahti Eemeli Lehtinen.Iitin Pallon avausvoiton metsästys jatkuu helatorstaina 26.5 Ravilinnan nurmikentällä. Tällöin Ravilinnan nurmikentälle astelee vieraaksi FC Loviisa/2 Ottelu alkaa kello 18.30.