Otteluraportti: Kyljyksille ensimmäisestä kotiottelusta murskavoitto!

09.10.2022

Kyljysten salibandyjoukkue otti ensimmäisessä kotipelissään selvän voiton SaiPa Akatemiasta. SaiPa Akatemia kaatui luvuin 14-2 (3-0, 10-1, 1-1).

Kotijoukkue otti ottelussa alusta alkaen selvän komennon. Avausmaalia jouduttiin kuitenkin odottamaan 8. minuutille asti. Hyökkääjä Lauri Turunen harhautti keskialueella kaksi SaiPa Akatemian pelaajaa ja lähetti tarkan laukauksen maalin alakulmaan. Tästä kaksi minuuttia myöhemmin ja jälleen sama mies oli asialla. Ilmaveivi maalin takaa ja tilanne taululla 2-0 kotijoukkueelle. Avauserään vielä yksi maali, jonka iski Severi Porevesi.

Toinen erä alkoi myös vahvasti kotijoukkueen toimesta. Ajassa 21.54 Porevesi iski Kyljykset ylivoimalla 4-0 johtoon. Seuraavassa vaihdossa kuitenkin SaiPa Akatemia kavensi kotijoukkueen huolimattomasta pelistä pelin numeroihin 4-1. Kotijoukkue sai tästä selvästi lisää tahtoa peliinsä ja loi jatkuvalla syötöllä paikkoja vierasjoukkueen päähän. Ajassa 25.23 Ville Ala-Outinen aloitti kotijoukkueen maalijuhlat Ravilinnassa. Seuraavan kahden minuutin aikana kotijoukkue iski yhteensä neljä kertaa. Asialla Ala-Outinen, Tuukka Aaltonen, Severi Porevesi ja Niko Henttonen. Vahva kotijoukkueen hallinta jatkui vielä toisen erän viimeisen kympin ajan. Kotijoukkue söi vierasjoukkueen pelihuumorin laittamalla pallon maaliin vielä viisi kertaa. Maalintekijät Aapo Ikonen, Lauri Turunen, Jari Lassila, Eemeli Talja & Ville Ala-Outinen. Toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 13-1.

Toisella erätauolla kisailtiin katsojien kesken. Tavoitteena oli heittää katsomosta salibandypallo mahdollisimman lähelle keskiympyrää. Palkintoina tällä kertaa olivat Matkakeitaan lahjakortti, Kyljysten kahvimuki ja Viking Linen risteilylahjakortti. Avausmaaliveikkauksessa Kalle Hovi oli lähempinä oikeaa tulosta tuloksella Turunen 8:08. Oikea kellonaika oli 8:14.

Kolmannessa erässä SaiPa Akatemia koitti saada kirivaihteen päälle, mutta tuloksetta. Molemmat joukkueet saivat muutaman loisto maalintekopaikan, mutta palloa ei saatu maaliin, kun kertaalleen molempien joukkueiden toimesta. Viimeisessä erässä kotijoukkueen ylivoima toimi ja Lauri Turunen veti pallon maaliin upean kuvion päätteeksi ajassa 52.02. Vierasjoukkue kaunisteli loppulukemia ajassa 59.51 ylivoimalla. Ottelu päättyi kotijoukkueen selvään voittoon.

- Tänään asenne oli erittäin hyvä. Tehtiin hommia joukkueen eteen ja se kantoi tänään selvään voittoon. Vahvaa pelaamista, joka osa-alueella. Saatiin pidettyä tempoa läpi ottelun ja vierasjoukkue ei pysynyt kyydissä. Hienoa nähdä kuinka moni jätkä sai tänään onnistumisia. Tämä varmasti vei monelta ylimääräisen jännittämisen pois, Safetor Kaakon & TyöVoimaaComin parhaana pelaajana palkittu Severi Porevesi pohti.

Erityiskiitosta pelaajilta sai vahvasti mukana läpi ottelun elänyt yli 180 henkinen kotiyleisö.

- Oli hyvä fiilis hallissa läpi ottelun, on kiva pelata kun kotijoukot tukee. Toivottavasti tulevissa kotipeleissä nähdään samanlainen yleisömassa ja meininki katsomossa, Porevesi pohti.