Otteluraportti: Tappio saldona Vierumäen kamppailusta

15.01.2023

SB Heinola - Kyljykset 5-3 (0-1, 2-2, 3-0)

Viime perjantaina Kyljykset kohtasivat Vierumäen urheilupyhätössä SB Heinolan, joka keikkui muutaman pisteen Kyljysten edellä ennen kamppailua. Kyljykset veivät joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen syksyllä Ravilinnassa lukemin 11-7.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa erän aikana. Paremmin tonttinsa avauserässä hyödynsi vierasjoukkue Kyljykset. Ville Ala-Outinen vei erän puolivälissä Kyljykset 0-1 johtoon. Enempää osumia ei avauserässä nähty.

Toisen erän alkupuolisko noudatti avauserän kaavaa. Tarkkaa pelaamista puolin ja toisin. Ottelun toinen osuma näki kuitenkin päivänvalon ajassa 27.14. Severi Poreveden piiskaava ranne painui Heinolan maalin ylänurkkaan. Kyljykset 2-0 johtoon. Johtoasemasta vierasjoukkue ei kerennyt kuitenkaan kauaa nauttia. Reilu minuutti ja Heinola pääsi kaventamaan maalin edestä pelin lukemiin 1-2. Kyljykset pääsivät erän puolivälissä yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta. Poreveden yritys kilpistyi kuitenkin Heinolan maalin ylärimaan. Rankkaria ei jääty kuitenkaan vierasjoukkueen penkillä surkuttelemaan. Aapo Ikonen vei 35. minuutin kohdalla Kyljykset 1-3 johtoon ylivoimalla. Kahden maalin johtoasema kesti toistamiseen reilun minuutin verran. Heinola lapioi jälleen Kyljysten maalin edestä palloa "uuniin". Erätauolle vierasjoukkueen 2-3 johdossa.

Kolmas erä ei alkanut mairittelevasti. Heinola iski heti erän alussa ylivoimalla pelin tasoihin. Tasalukemia ei kauaa Vierumäellä nähty. Heinola siirtyi johtoon 42. minuutin kohdalla. Vierasjoukkueelle siunautui muutama hyvä maalipaikka, josta oli mahdollisuus laittaa pallo maaliin. Tällä kertaa siinä ei onnistuttu. Heinola pääsi 57. minuutilla karkaamaan kahden maalin johtoon, jota Kyljykset eivät enään saaneet kiinni.

-Hyvää tekemistä koko joukkueelta.Harmittavan lähellä oli pisteet. Tällä kertaa Heinola oli etevämpi kolmannessa erässä. Pelit jatkuvat tulevana lauantaina Savonlinnassa, josta lähdetään tavoittelemaan paluuta voittojen kauniiseen maailmaan, kertoo parhaaksi pelaajaksi valittu Harri Huovilainen.