Topi Kuparinen voitti Kyljysten järjestämän tennisturnauksen

17.08.2022

Kuvassa Jesse Tuominen, Eemeli Lehtinen (Iitin kunnan edustaja) & turnauksen voittaja Topi Kuparinen

Iitin kunta ja Kyljykset etsivät tennisässää elokuun helteisenä viikonloppuna. Tämän vuoden turnaukseen osallistui 14 pelaajaa, joista lauantai-iltapäivän puolivälieriin pelasi kahdeksan parasta. Kimmo Lintukangas, joka ensimmäisen kierroksen parhaana oli suoraan pelannut itsensä jatkoon, kohtasi pitkän turnauskaavion läpi taistelleen Jari Makkosen. Peli päättyi viime vuoden hopeamitalisti Lintukankaan voittoon luvuin 6-2.

Topi Kuparinen oli voittanut molemmat alkusarjan pelinsä, ja voitto heltisi myös Antti Koskisesta 6-1. Voittajakaavion puolelta jatkoon oli helposti selvittänyt tiensä myös viime vuoden voittaja Marko Eklund. Puolivälierässä Eklund joutui koville, mutta lopulta tuli voitto 6-4. Eklundin puolivälierävastus Ilmari Siren oli pelannut alkusarjan toisen kierroksen pisimmän pelin 51 minuuttia Tuomas Saulilaa vastaan häviten sen kuitenkin tie breakin jälkeen 6-7. Tämä tulos vaikutti merkittävästi pelikaavioon. Saulila oli siis edennyt voittajakaavion puolelta jatkoon. Hänen vastustajakseen tuli yhden ottelun hävinneiden kaaviosta Jesse Tuominen, joka lopulta eteni ainoana näin sijoitettuna välieriin tuloksella 6-1.

Välieriin taisteli tämän kesän neljä parasta. Niukasti pudonneet Siren ja Saulila ilmoittivat heti osallistumisestaan ensi vuoden turnaukseen. Sunnuntaina aamulla 14.elokuuta pelit jatkuivat. Marko Eklund taisteli tasaisesti Topi Kuparista vastaan, mutta virheettömyys ja pallovarmuus ratkaisivat; lukemat Kupariselle 6-3 ja 6-1. Kimmo Lintukangas sai pelinsä vain ajoittain kulkemaan Jesse Tuomista vastaan; lopputulos Tuomiselle erin 6-2, 5-7 ja 4-0.

Finaalin ensi tahdit löi Kuparinen voittaen erän 6-0. Erityisesti mieleen painui turnauksen parhaan kakkossyötön merkitys. Toisessa erässä Jesse Tuominen sai pelistään paremmin kiinni, vaikka kova välierä varmastikin painoi jaloissa. Muutama hyvä stoppari juoksutti vastustajaa, mutta Kuparisen pallovarmuus sekä kämmen- että rystypuolelta käänsi pelin. Toinen erä päättyi lukemiin 6-1, joten Topi Kuparinen voitti turnauksen kiertopalkinnon sekä Iitin kunnan lahjoittaman kuntosalikortin vuodeksi.

Ensi vuonna pelataan mahdollisesti peruskunnostetulla uudella kentällä. Tuolloin ratkaistaan kaksinpelien lisäksi myös nelinpelien mestaruudet. Turnaus on pelaajien mielestä hyvä piristysruiske tenniksen harrastamiseen. Kyljysten tennisjaosto kiittää turnaukseen osallistuneita sekä turnauksen tukijoita; joita olivat Iitin kunnan lisäksi Taksi M & N Koskinen ja Kausalan Matkakeidas.